Jag måste vara jag.. eller?

Jag måste ha råkat ut för något mytiskt tillstånd av totalförvirring. Jag hänger inte alls med och är helseg i huvudet. Jag lixom gör saker utan att veta vad jag egentligen gör. Som igår på gymmet. Jag var helt efter! Jag försökte göra saker på rutin. Typ som att min hjärna/kropp skulle agera själv och jag skulle kunna vara någon annastans med smått förvirrad blick utan att kunna ta mig tillbaka till nuet. Men eftersom jag långt ifrån kan göra saker på rutin, i synnerhet inte på gymmet, resulterade det i att allt bara blev helt knas och slavrigt och jag gick hem. Nu är det ju i och för sig inte så konstigt att jag är i lite andra tankevärldar än den jag egentligen lever i när jag gör saker, men jag brukar inte ha problem att ta mig därifrån. Nu är det typ som att jag går runt och funderar så mycket att jag totalt glömmer bort eller ens kan fokusera på vad som egentligen händer. Hah, det låter som jag allvarligt talat håller på att bli knäpp, men det får jag väl inte hoppas. Åtminstone inte mer än vad jag redan är. ;) På det här så har jag råkat ut för nån migränliknande huvudvärk som hängt i sig i två dagar nu, jag hoppas det släpper. Jag hatar att ha ont i huvudet! Dock är det inte så illa att jag måste sova hela dagarna iallafall som jag brukar vara tvungen att göra.. Alltid något.

Hur som helst.. Helgen som gått blev precis så bra som jag hade föväntat mig! Det var väl fredagen som kanske inte var var så toppen kul då vi hämtade kött och stod och packade det i fryspåsar hela kvällen.. Men det behövde göras och nu är det gjort, skönt! Vi lyckades också mosa in allt i vår lilla frys vilket var ännu skönare! Trodde aldrig det skulle få plats. När vi var klara runt niotiden var det ingen av oss som orkade laga någon mat så det fick bli lite fusk med en kebabrulle framför tv:n. Gott! :)

I Lördags var vi iväg på 20-års kalas och hade det jätte trevligt. Helgen avslutades på söndagen med en tripp hem till mams och paps och en tur ut på bresjön, där vi pimplade, åkte skridskor och grillade korv! Riktigt mysigt! Mys blev det även efteråt då jag hann med lite hästgos och påvägen hem stannade vi hos Dennis mamma och klippte oss och blev fixade i håret. Var på tiden och jätte skönt att få lite ny färg i håret! :)

Den här veckan har som sagt inletts med huvudvärk och förvirring. Har även varit en del tjafs hit och dit om vissa evenemang inför helgen. Måste säga att jag kännt mig minst sagt ensam i mina argument till att inte följa med på vissa saker. Men jag måste ju vara jag och jag kan bara inte göra saker som inte är jag eller jag inte tycker är okej, oavsett om det är för någon annans skull! Eller..? Ja, det är inte utan att man blir lite osäker iallafall. Men nä, jag måste nog stå fast vid vad jag känner. Som sagt är det dock så att vänskapskretsen här inte alls verkar tycka som jag, vilket gör att jag känner mig smått ensam. Alla de här tankarna har fått mig att fundera på både det ena och det andra, inte minst på hur jag vill vara och vad jag vill stå för och hur mycket det är rimligt att anpassa sig i vissa situationer.. Kanske är det en anledning till mitt förvirrade tillstånd? Ja, inte vet jag! Nu vet jag iallafall att jag måste ta tag i mig själv och plugga lite och sedan göra mig iordning och gå och handla! Ikväll blir det träning om huvudvärken kan tänka sig att lämna mig en liten stund iallafall!


/ Linnéa


Förkylning och skidåkning

Dålig uppdatering här.. Konstaterar ännu än gång att jag inte är någon storbloggare! Hinner helt enkelt inte med att blogga. Men envis är jag iallafall, så jag tänker inte ge upp! :)

Har dock varken ork eller lust att skriva något längre inlägg idag, så får bli en kortis.
Sitter här och snorar för fullt. Har lyckats dra på mig en riktig förklylning. Dennis var dålig i helgen, så jag vet iallafall vart ifrån det kommer. Vaknade i måndags med halsont och huvudvärk. Kom just lägligt när det var massa på gång den här veckan. Så typiskt! Här har man gått hemma och varit ledig och helt frisk, sedan när det är dags att koma igång igen, ja då blir man sjuk! :( 

Brummade iallafall som planerat till mamma och pappa under måndagen och på tisdagmorgon åkte jag med mamma och lillebror till Säfsens skidanläggning som planerat trots feber och halsont. Blev trots allt en lyckad dag med strålande sol och fina backar! Var riktigt kul om än lite skakigt i början efter inte ha stått på ett par salomskidor på flera år! Fick dock tyvärr sitta i värmestugan stora delar av dagen medans de andra åkte p.g.a. förkylningen. :( Men jag kunde ju iallafall åka lite och det blev en bra uppvärmning inför veckan i Sälen sen! Bara fyra veckor kvar nu! :) Tack mamma och brorsan för en toppendag! :)

Igår var det meningen att jag skulle till Karlstad på föreläsningar och ny kursstart, valde dock att hoppa över det eftersom febern dröjde sig kvar och jag kände för allt annat än att sitta flera timmar i en bil och på föreläsningar hela dagen med bankande huvud och feberfrossa. Skidresan till Säfsen var som sagt väldigt rolig, men förbättrade inte direkt förkylningen! Får försöka fixa kursen på bästa sätt ändå. Åkte istället hem och till min Dennis igår eftermiddag. Så mysigt att komma hem till mitt hjärta.

Idag tror jag febern har släppt lite, men nästäppa och trötthet får jag nog fortsätta dras med ett tag. Var just och handlade och skickade iväg några paket med posten. (Paket med bikiniöverdelar jag beställt men ska byta storlek på.) Blev iallafall helt slut bara av att gå upp för trappen till lägenheten! Så är nog bäst att ta det lungt ett par dagar till även om feber gett sig! Det tråkiga är ju att man inte kan träna.. Tråkigt! Samma gäller Dennis som ju också varit förkyld. :( Förhoppningsvis kan vi iallfall komma igång hyffsat snart igen!

Nu ska jag fixa något att äta och försöka plugga lite. Ser fram emot helgen, Dennis syster fyller 20, så det blir lite kalas. Sedan hoppas jag vara frisk på söndag då jag är jätte sugen på att åka ut på sjön och åka skridskor och grilla lite. Men vi får se vad helgen bjuder på!

Hm, nu blev ju inlägget hyffsat långt ändå.. Ha en skön dag!
/ Linnéa


Karta över Säfsen.


Ledighet

Hemma i Linde igen! :)
Kom hem igår kväll, skönt att vara hemma hos min älskling igen.

Har haft en bra vecka och ett par sköna dagar hos mamma och pappa.
I tisdags var jag som sagt först ut till Twist. Det gick bra bortsett från att jag lyckades bli översprungen och trampad på. Skulle hämta in honom från hagen och visste med mig att hagkompisen inte alls är på så gott humör alla gånger, så motade bort henne och hämtade Twist. Blev dock stående vid tråden ett tag då jag inte fick upp den när vi skulle ut och vips hade jag 400 kg häst rakt över mig. Hagkompisen hade fått för sig att hon inte alls ville släppa ut Twist och kom i full fart för att mota bort honom från ingången, varpå han fick panik och inte såg någon annan utväg än att mangla över mig. Men det gick bra lyckligtvis. Ett tramp på vaden bara (som skiftar i alla möjliga färger nu och var lite svullen först) och jag är glad att jag inte hann öppna tråden och fick några rymlingar ur hagen! :) Hädanefter kommer jag vara extra noga med att mota bort Weigela ordentligt. ;) Efter stallbesöket åkte jag hem till mamma och pappa och hade lite kvalitetstid med mina egna fyrbenta. Hilda har verkligen växt till sig. Min lilla skrutta. Helt otroligt vad bra hon ändå sköter sig nu i jämförelse hur hon var när hon kom. Känner starkt för att ta upp träningen med henne igen, men det är ju en bit hem.. Vi får se! Resten av tisdagskvällen tillbringade jag med familjen och tog det bara lungt.

Onsdagen var också lugn. Pysslade hemma hos mamma och pappa, umgicks med lillebror och var ut till Twist igen. Denna gång var Sofia med. Testade longera honom och han skötte sig kanon bra. Sofia red och jag hoppade också upp och skrittade en liten bit på slutet. Kändes bra! Avslutade kvällen med att pyssla i stallet hemma med både Putte och Hilda. Mys!

Igår var jag ju iväg till Hällefors för redovisning. Törs nog säga att det gick över förväntan och vi fick fina kommentarer på arbetet. :) Så nu är alltså kursen slut och jag är nu helt ledig ända fram tills den 25:e. Är ju nästan två veckor och sitter riktigt fint just nu!

Helgen blir nog ganska lugn vad det ser ut just nu iallafall.. Ikväll är det träning och hemmagjordpizza med mitt hjärta som gäller. (LCHF såklart, nu är det skärpning!) Och imorgon blir det nog fika hos Dennis bror som fyller år idag. Annars är det inget planerat och det känns skönt det med. Dock har ju helgerna en tendens att bli fullproppade och inte alls så lugna som de först verkar, men det är iallafall skönt att inte ha något inplanerat i förväg! :)

Nu ska jag... Ja, jag vet inte vad jag ska göra? ...gött med ledighet! ;) Finns nog en del att ta tag i.. Men som sagt.. ledighet!

/ Linnéa

Sömnlöst

Igår hade jag en riktig hemmadag! Var ju första dagen på min "nästan helt lediga vecka utav två". ;)
Passade på att sova lite extra längre, vaknade dessvärre med huvudvärk, så det blev ipren och soffan tills det släppte. Och tack för att det släppte! (Jag har klarat mig riktigt bra från migrän på senaste tiden. Bara några mer eller mindra "vänliga huvudvärker" som släppt. Skönt!) Sedan tog jag tag i att städa bort julen! Så nu är det inte jul här längre iallafall! Jag som älskar jul har lite ångest när jag ska ta avsked från alla tomtar och kulor varje gång. Men det var faktiskt ganska skönt att få lite ordning och tänka att nu går vi ju faktiskt mot ljusar tider! Våren är ju så härlig den med, längtar tills jag får ställa lite tulpaner på bordet (nu kostar de väl skjortan) och solen börjar värma ute! Dessutom säger det väl bara wrooom sen är det jul igen och allt ska fram!

Höll på och pysslade hela dagen tills min kära sambo kom hem. Vi tillbringade kvällen med att testa en ny maträtt och träna. Maträtten var wraps ur en LCHF-recept bok och det blev riktigt gott! På gymmet gick det också hyffsat. Hade inte tränat på över en vecka så det var skönt att komma igång! Körde lite av varje, avslutade med en Wod på tid och en metcon, och det kändes ganska bra, lite trött och seg i kroppen bara. Min dåliga attityd var på väg fram där ett tag, men jag lyckades trycka bort den, så att passet slutade med en glad Linnéa och icke nedskälld stackars Dennis. :)

I natt har jag sovit skitdåligt. Fick så jäkla ont i magen igårkväll när vi skulle gå och lägga oss. Sprang fram och tillbaka till baka till badrummet större delen av natten och kunde inte sova. När jag väl somnade så var det inte många timmar kvar tills det var dags att gå upp, plus att jag vaknade gång på gång. Nåja, nu verkar magen iallafall må lite bättre och jag har fått i mig lite frukost. Vet inte vad det kan ha varit för knas med den.. Liten sväng av magkatarr kanske? Hoppas den bestämmer sig för att må bra nu iallafall.

Jag ska snart byta om och packa lite saker för att sedan brumma iväg. Ska först och främst ut till Twist och greja lite med honom. Får se hur det går, är första gången jag ska ut själv. Men det ska nog gå bra! Sedan ska jag brumma över skogen hem till mamma och pappa. De är inte hemma så jag måste ge pollarna lunch. Sen har jag lite Dammen och mina djur-abstinens så jag ska vara där fram till på Torsdag, då jag ska på redovsning i Hällefors. (Så bra eftersom det är närmare dit från mamma och pappa.) Efter det ska jag sedan hemmåt igen. Ska bli skönt med några dagar hos mamma och pappa och bara ta det lungt och gosa med djuren och familjen. Dock kommer jag sakna Dennis nå förjävligt tror jag! Saknar honom faktiskt redan, trots att jag inte åkt än. (Han är på jobbet). Som jag skrev tidigare sover vi ju nästan aldrig på olika ställen och eftersom han var borta i helgen också så blir det lite väl mycket nätter ifrån varann nu. Underbara människa, vad lycklig jag är och vilken tur jag har som träffade just dig! Men det går ju fort, dessutom ska som sagt bli guld att få träffa djuren och familjen lite!

Nä, nu är det bäst jag sätter lite fart. Packa, fixa till mig och mot stallet! Förresten har min skitdåliga-asgamla-telefon gett upp så jag har fått ta min ännu-mer-skitdåliga-asgamla-telefon istället, som inte riktigt funkar som den ska. Så är det svårt att få tag på mig så vet ni varför! Måste skaffa mig en ny snart.. Tvekar bara eftersom jag är specialist på att ha sönder saker. Funderar på en iPhone, men jag vet inte. Som sagt är jag så klantig och vad händer om man har sönder en telefon man betalar av?

Ajaa, dert löser sig! Ha en bra dag!
/Linnéa

Nytt år, nya möjligheter!

Jahapp.. Det här med att börja blogga igen går väl sådär! Men jag ger inte upp riktigt än!
Det där med att skaffa en ny layout på bloggen går också sådär.. Men jag ger inte upp med det heller ännu! Det kommer, det kommer...!

Nyår var väldigt trevligt med tre rätters middag och lite fest med vännerna här!
Har inte så mycket att skriva om det mer än att det kort och gott var en mycket lyckad kväll!

Ser tillbaka på året som gått med blandade känslor. Det har gått fort känner jag och hänt en hel del. Höjdpunkten under året har helt klart varit att jag träffade min underbara Dennis och flyttade till Linde! :) Känner mig verkligen hel och lycklig tillsammans med min fina sambo! Törs nog säga att jag aldrig varit såhär kär innan eller träffat än mer underbar männsika! :) Att jag började plugga i början av året har också varit en höjdpunkt och visat sig vara en vågad men bra chansning! Jag trivs jätte bra med att studera på distans och tror även jag valt en inriktining som passar mig! Men fort har det ju som sagt gått, har läst ett helt år nu! Helt otroligt! Mindre kul var nog början på året och sommaren då jag hann med att flytta fram och tillbaka från Vingåker, krocka med bilen och må ganska dåligt om jag ska vara ärlig. Men vad gör det, när resten av året varit så bra?! :)

Första veckan på det nya året har också varit helt okej. Har pluggat en hel del och umgåtts med min fina karl mest! :) När det gäller pluggandet kan jag nu förövrigt se fram emot två lugna veckor efter de senaste hetsiga runt jul med massa plugg och inlämningsuppgifter! Är i princip ledig två veckor frammåt nu, bortsett från att jag har en redovsining med stuidiegruppen i Hällefors via telebildsändning nästa torsdag. Så nu har jag ju egentligen mitt jullov. Är ju så att hösterminen slutar vecka två/tre och vårterminen börjar vecka fyra/fem på universiteten. Dumt nog. Men så är det och just nu sitter det trots allt rätt fint med lite ledigt. Ska passa på att vara lite hemma i Dammen hos mams och paps, ha lite stalltid och bara ta det lungt! Ska försöka hoppa på träningen och kosthållningen ordentligt igen också. Denna vecka har jag inte tränat alls och både jul och nyårsveckan blev det inte heller mer än någon enstaka träningsdag. Kosten har det också varit fusk med under jul och nyår, såklart. Men det var det ju värt just då. Men det får man ju också se som något positivt under 2011, att jag började äta sundare (LCHF) och upptäckte hur roligt det är att träna och framförallt Crossfit som jag tränat lite med hjälp av Dennis! Ska sikta på att träna ännu mer under 2012! Blir kul! :)

Har i veckan som gått även hunnit med att kika på en ny medryttarhäst! Ponnyn Twist. Har bara träffat honom en gång än så länge, men ska dit imorgon igen. Känns som en jätte trevlig ponny hittills. Kändes som vi "conectade" rätt bra. Men vi får se! En blivande 5-åring under inridning som en vän till mig äger. Ska bli spännande och roligt om det funkar och få vara med och se hans utveckling och få chansen att vara med och hjälpa till! :)

Ikväll dejtar jag soffan och tv:n för mig själv. Dennis är iväg på grabbkväll och sover borta. Lite trist med ändå rätt skönt att han en kväll för mig själv! Sen saknar jag ju honom massor såklart, vi sover ju trots allt väldigt sällan på olika ställen. Men som sagt ändå helt okej med en kväll för mig själv. :)

Nu ska jag fortsätta kika på filmen jag börjat se..

RSS 2.0